Нинова: Посочените от САЩ лица са следствие, да се извадят на показ политиците, създали модела

Share This:


Посочените в санкциите на САЩ лица са следствие, трябва да се извадят на показ управляващите политици, които създадоха модела. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в “Неделя 150” по БНР.

Корнелия Нинова коментира санкциите на САЩ срещу български граждани. Според нея не би трябвало този скандал да е за три дни.

С този сигнал САЩ изправят България и институциите ни пред голямо предизвикателство, защото те не могат нито да правят разследване, нито да внасят обвинителен акт, нито да издават осъдителни присъди. Това трябва да направят българските институции. В случващото се в следващите месеци ще проличи дали ние имаме силата като суверенна държава да се справим с този проблем. Има и нещо по-дългосрочно в този знак, което изисква много повече усилия. Г-н Пеевски и г-н Божков и другите лица, които са посочени в санкциите, са следствие. Причината, за да се изгради този модел, е другаде. Ако искаме да има дългосрочни последици от тези действия, то трябва да се извадят на показ управляващите политици, които създадоха условията и създадоха модела. Мога да ви давам и конкретни примери, изстрадани от нас в последните 4 години, за стигането дотук”, посочи Корнелия Нинова.

Тя даде пример с “Автомагистрали” и изтъкна, че докладът на Сметната палата е резултат от усилията на БСП.

“Ние подадохме сигнала, четири години се борихме с този казус. Задавахме въпроси в парламента, сигнализирахме прокуратурата, за да се стигне днес до този доклад”, каза още Корнелия Нинова.

“Моделът, който се създаде, причината това да стане, е управляващото мнозинство и ако искаме да го решим дългосрочно, дълготрайно, то там трябва да се бръкне”, заяви още лидерът на БСП.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com