Mайките на деца с увреждания в Силистра излизат на протест срещу вицепремиера Валери Симеонов

Share This:


Mайките на деца с увреждания в Силистра, организират протест срещу вицепремиера Валери Симеонов, на който ще поискат неговата оставка. Недоволството е планувано за днес 22.10.2018 г., понеделник от 12:30 ч. пред сградата на Областна администрация в Силистра. Протестът се провежда в цялата страна и е организиран във “Фейсбук” от инициативата “Системата ни убива”.

В съобщението се казва: „Искаме оставката на Валери Симеонов от поста заместник-министър председател на Република България!

Заради срама, който изпитва всеки нормален български гражданин от неадекватното му поведение! Заради системни обиди към членове на обществото и използване на езика на омразата! Заради това, че превърна думата “патриот” в обида! Недопустимо е този човек да продължава да представлява българския народ!“

Повод за реакцията им станаха думите на вицепремиера след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество във вторник (16 октомври), на което беше подкрепен частично проектът на Закон за хората с увреждания. Ден по-късно Министерският съвет прие и подсигури с близо половин милиард лева закона.

“Законът за хората с увреждания беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха (децата – бел. ред.) по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законът за хората с увреждания е заченат в грях”, каза Симеонов пред телевизията на партията му НФСБ – “Скат”.

Коментарът му предизвика реакция от страна на премиера Бойко Борисов, който го призова да се извини за думите си. Майки на деца с увреждания пък поискаха оставката на Симеонов. Това направи и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Борсов обаче уточни, че на този етап тази тема не е на дневен ред.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com