Корнелия Нинова: Ще предложим за обсъждане три възможности за мандата пред Националния съвет

Share This:


БСП има основен принос моделът „Борисов“ днес да бъде разклатен, посочва лидерът на партията

БСП решава дали да върне мандата или да предложи правителство.

Ще предложим за обсъждане три възможности.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Борисовата градина, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Корнелия Нинова не каза какви са тези три възможности, но уточни, че ще се случи, каквото реши Националният съвет на БСП.

“Честит да ви е празника засега. Днес ще имаме повод да се видим втори път. Каня ви след Националния съвет, ще ви отговоря на всички въпроси. Днес ще имаме решение по този теми”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите.

Според Александър Симов трите основни варианта са:

  • Най-лесният вариант е – БСП да върне мандата.
  • Вторият – да предложи правителство, начело с Корнелия Нинова като ярък, ясен политически знак, че ние сме в състояние да носим отговорност, в ситуация, в която всички бягат.
  • Третият – БСП да предложи правителство с ограничен мандат до края на годината или до другата пролет, който да има предимно експертен състав.

„В България има работа за вършене, защото моделът “Борисов“ не си е тръгнал. Това, което ГЕРБ насадиха като раков тумор в България, по никакъв начин не е отстранено“, категоричен бе Симов.

Според социалиста въпрос, на който хората трябва да си отговорят, е дали искаме да правим избори в една променена политическа среда, в която ГЕРБ са само лош спомен или в ситуация, в която имат медийната мощ, финансовата мощ и държавната администрация.

„Изборите на 4-ти април поставиха много въпроси, но дадоха един основен отговор – мнозинството от българските граждани не искат повече ГЕРБ и Борисов.
Гласуваха така, че първата политическа сила да бъде изолирана отвсякъде“, допълни още той.
По думите му в нито един момент левицата не е искала участие във властта, министерски постове и назначения.

„Предложихме нашата парламентарна подкрепа съвсем безкористно, в името на това, за което гласуваха българските граждани. Партиите на промяната в един момент се превърнаха в партиите на подмяната, защото те избягаха от основната си задача“, обясни социалистът.
Поведението на политическата сцена на „Има такъв народ“ Александър Симов коментира така: „Приемам, че мълчанието преди избори е тактическа игра, който сработи за тях. Но мълчанието след изборите, потъването в тази тишина е нелепо, защото хората в момента искат отговори, а не ги получават.“ Той допълни, че трудно си представя партия, която мълчи, да иска мажоритарен вот.

Александър Симов обясни, че разграждането на едно полуавторитарно управление и на един медиен авторитаризъм, който виждаме в България, не е въпрос на красива стилистика и поетични обиди. „Това е въпрос на конкретни действия, обясни социалистът.

БСП има основен принос моделът „Борисов“ днес да бъде разклатен, каза Нинова по време на митинга в Борисовата градина за Деня на труда.
Според Нинова мнозина от днешните герои на промяната са стоели под крилото на този модел.

„БСП четири години последователно се бори срещу ненормалността и модела на управление. Ние не отстъпихме. Знаем какво ни се случи през тези 4 години. Не се огънахме, не се предадохме, не се продадохме“, подчерта тя.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com