Корнелия Нинова с 5 стъпки за силно българско земеделие

Share This:


Имаме прекрасни природни дадености на води и плодородни почви, които не се използват по предназначение
Ковид кризата още повече доказа необходимостта от сериозна промяна в селскостопанската политика. Трябва да дадем категорична държавна подкрепа на българските производители на храни, подчерта лидерът на БСП

„Ковид кризата още повече доказа необходимостта от сериозна промяна в селскостопанската политика. Трябва да дадем категорична държавна подкрепа на българските производители на храни. Имаме прекрасни природни дадености на води и плодородни почви, които не се използват по предназначение. Предлагаме бързи действия в 5 стъпки“, заяви Корнелия Нинова при посещението си в Кюстендил по време на връчването на нови членски карти на новоприети членове на БСП. Това съобщиха от пресцентъра на партията.


Лидерът на БСП конкретизира стъпките:
1. Изграждане на напоителни системи, гарантиращи поливното земеделие.
2. Насочване на по-голяма част от субсидиите към производство на плодове, зеленчуци, мляко и месо и към малките и средни фирми.
3. Изграждане на мрежа от фермерски пазари с пряк достъп на производителите с цел намаляване на прекупвачите и оскъпяването на стоките.
4. Подкрепа за биоземеделие с нулеви ставки на ДДС за храни, изработени само от естествени суровини без следи от консерванти, заместители и подобрители.
5. Създаване на електронна борса за онлайн търговия на земеделски продукти.


Сред новите попълнения на партийните редици на БСП в Кюстендил са и млади фермери, които подкрепят политиките за подкрепа на българското земеделие на председателя на партията Корнелия Нинова.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com