Корнелия Нинова с 5 стъпки за силно българско земеделие


Тази публикация е прочетена 525 пъти!

Имаме прекрасни природни дадености на води и плодородни почви, които не се използват по предназначение
Ковид кризата още повече доказа необходимостта от сериозна промяна в селскостопанската политика. Трябва да дадем категорична държавна подкрепа на българските производители на храни, подчерта лидерът на БСП

„Ковид кризата още повече доказа необходимостта от сериозна промяна в селскостопанската политика. Трябва да дадем категорична държавна подкрепа на българските производители на храни. Имаме прекрасни природни дадености на води и плодородни почви, които не се използват по предназначение. Предлагаме бързи действия в 5 стъпки“, заяви Корнелия Нинова при посещението си в Кюстендил по време на връчването на нови членски карти на новоприети членове на БСП. Това съобщиха от пресцентъра на партията.


Лидерът на БСП конкретизира стъпките:
1. Изграждане на напоителни системи, гарантиращи поливното земеделие.
2. Насочване на по-голяма част от субсидиите към производство на плодове, зеленчуци, мляко и месо и към малките и средни фирми.
3. Изграждане на мрежа от фермерски пазари с пряк достъп на производителите с цел намаляване на прекупвачите и оскъпяването на стоките.
4. Подкрепа за биоземеделие с нулеви ставки на ДДС за храни, изработени само от естествени суровини без следи от консерванти, заместители и подобрители.
5. Създаване на електронна борса за онлайн търговия на земеделски продукти.


Сред новите попълнения на партийните редици на БСП в Кюстендил са и млади фермери, които подкрепят политиките за подкрепа на българското земеделие на председателя на партията Корнелия Нинова.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com