Корнелия Нинова: И пред президента потвърдихме принципните си позиции /ВИДЕО/

Share This:


БСП няма да подкрепи кабинет, предложен от ГЕРБ. Ще подкрепим правителство на „Има такъв народ“ при ясни и принципни условия, подчерта лидерът на БСП

„На срещата с президента Радев отново препотвърдихме нашите ясни и принципни позиции в тази динамична и сложна ситуация:

Първо:  БСП няма да подкрепи кабинет, предложен от ГЕРБ. Моделът ГЕРБ трябва да бъде премахнат.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след консултациите при президента Румен Радев с левицата. Днес президентът стартира консултациите с парламентарно представените партии за формирането на нов кабинет.

„Като втора принципна позиция потвърдихме, че ако втората сила “Има такъв народ” предложи кабинет, няма да участваме в него и да предлагаме министри. Ако ни поканят за подкрепа, ще се отзовем на консултациите и ще поставим наши няколко условия. Ние сме готови на разговор, защото и ние, и президентът Радев изразихме обща позиция, че в момента България се нуждае от стабилно управление предвид и на икономическата, здравната и социална криза. Ние сме стабилни и ясни с позициите си, готови със законите и казваме: отворени сме за разговор, ако някой иска нашата подкрепа – да заповяда”, посочи лидерът на БСП.

Корнелия Нинова подчерта, че БСП е последователна, принципна и стабилна партия и ако на левицата бъде връчен трети мандат, органите на партията ще се съберат и ще решат този въпрос.

„Условията ни към подкрепа на правителство на “Има такъв народ” са принципни и държавнически: Първо, да се предприемат спешни мерки в помощ на хората, второто е ревизия на управлението на Борисов, трето – Планът за възстановяване и устойчивост и четвърто – промяна в изборните правила”, каза Корнелия Нинова.

По отношение на Плана за възстановяване и устойчивост лидерът на БСП коментира, че той има нужда от корекции и левицата от два месеца е готова с предложения по него.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com