Корнелия Нинова: Голямата коалиция в ляво вече е факт

Share This:


Ние от БСП алармираме от години, че се крадат 10 млрд. лв. , посочи лидерът на БСП
Подслушването е част от модела “ГЕРБ”, срещу който се борим от години

Ние от БСП алармираме от години, че се крадат 10 млрд. лв. 

Това заяви в предаването “Лице в лице” по БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя коментира новината на деня, че са отписани 10 млрд. лв. несъбрани данъци.

Тя бе категорична, че подслушването на политици е част от модела “ГЕРБ”.

Голямата коалиция в ляво вече е факт, започнахме да подписваме споразуменията, посочи тя. И подчерта, че договорите с АБВ и с “Нормална държава” на Георги Кадиев са подписани.

“Предстои подписването и с Татяна Дончева, но вече първите стъпки са направени”, изтъкна Нинова.

Тя заяви, че е поела инициативата за такива разговори.

“Тези разговори продължават вече близо две седмици, просто не бяха публични, защото искахме първо да стигнем до резултат. Не бяха лесни, уверявам ви. Сложна работа е правенето на такава голяма коалиция. Радвам се, че вече има резултат”, заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП обърна внимание, че има решение на Националния съвет от началото на май, с което тя е упълномощена да започне разговор с формации с ляво-център и патриотични организации.

Корнелия Нинова коментира, че БСП не просто е разрешила проф. Янаки Стоилов да участва в служебния кабинет, а се е държала като истинска партия – системна, истинска и уставна. “При нас така се случват нещата”, добави тя.

По думите й служебното правителство си върши работата, за която е назначено. “Една от целите на служебното правителство е да осигури честни и прозрачни избори. Няма как да не се пристъпи към уволнения, към смени там, където има хора, служби, които са допринасяли за това изборите да бъдат манипулирани, да се упражнява натиск и т.н. Втората задача на това правителство е да ревизира предишното управление на ГЕРБ. Правителството си върши работата много добре”, бе категорична Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП коментира и темата с подслушванията. Водещата коментира, че сред подслушваните няма хора от БСП.

“Нека се направи проверката и да излезе истината. Съмнявам се, че няма политици от БСП. Нека органите да проверят и да кажат окончателно. Абсолютно недопустимо и неприемливо е, част от 11-годишния модел на управление на ГЕРБ, да се използва държавата и нейните институции за политически, партийни, а защо не и лични цели”, посочи Нинова.

Тя допълни, че многократно са я питали какво иска с промяната на модела. “Ето един елемент от този модел, убиване на държавността, обезличаването на институциите и превръщането им в бухалка за лични интереси”, каза Корнелия Нинова.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com