Жена от Дулово получи условна присъда за неплащане на данъци за дарените и близо 220 хиляди лева

Share This:


Окръжен съд-Силистра призна за виновна Ш. Али от град Дулово, за това, че в продължение на десет години е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери.

В този период обвиняемата е получила 177 броя дарения от различни лица на обща стойност 218 474.22лева.

Ш. Али не е подавала изискуемите в Закона за местните данъци и такси декларации в нито един от случаите на получено дарение, и е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери.

Общата сума на незаплатеният данък е в размер на 7 646.60лева.

По искане на обвиняемата съдът разгледа делото по реда на съкратено съдебно следствие. Тази процесуална възможност цели по-бързо приключване на наказателното производство и намаляване на разходите за процеса.

В съдебно заседание тя заяви, че изцяло признава фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.

Съдът наложи на обвиняемата наказание “лишаване от свобода” за срок от една година и четири месеца, като отложи изтърпяването на това наказание за срок от три години.

Съдът определи и пробационна мярка “Задължителни срещи с пробационен служител” за срок от една година, която обвиняемата ще изтърпява през първата година на изпитателния срок.

Ш. Али е на 45 години, без образование, безработна и неосъждана.

Източник: kvorum-silistra


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com