Георги Свиленски: Целта на БСП е да промени България като и даде ново управление

Share This:


Искаме гаранции, че изборите не могат да бъдат фалшифицирани

 “За Българската социалистическа партия всяка дата в двумесечния срок след 28-ми март е възможна за парламентарните избори, а хубавото на 4 април е, че България много по-рано ще се освободи от това управление”, категоричното си виждане изрази по БНТ зам.-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Георги Свиленски.

В предаването “Панорама“ на държавната телевизия Свиленски коментира, че президентът изпълнява своите конституционни задължения да насрочи изборите, а  оттам нататък работа е на изпълнителната власт да ги организира, работа на партиите и всички участници е да се представят достойно в кампанията, за да спечелят народното доверието на хората

Свиленски изрази убеждението, че на 4 април трябва да се даде възможност на всички българи да излязат и да гласуват, и то да са спокойни, защото в последните седмици и месеци се вкара темата, че изборите ще бъдат опасни. Според него този страх се налага от статуквото, от тези, които не искат промяната да дойде.

Тезата за възможността за гласуване по пощата социалистът коментира така: „От години казваме, че първо трябва да се изчистят избирателните списъци. Знае ли някой колко избиратели има в България? Искаме активна регистрация и това са част от предложенията, които предстои да направим“.

Искането за честни избори и позицията на БСП относно коректността на вота Свиленски коментира категорично: „Ние подкрепяме всяка една мярка, която ще предотврати възможността от манипулиране. Другата теза, която иска да откаже хората от гласуване, е че изборите ще бъдат фалшифицирани, че няма значение дали ще излязат да гласуват или не, защото резултатите ще бъдат променени. Затова ние искаме да дадем гаранции, че те не могат да бъдат фалшифицирани“.

Българският народ вече наясно, че досега изборите са печелени с фалшификации – със сгрешените протоколи, с невалидните бюлетини, с висенето пред Арена “Армеец“ и носенето на чували в зала “Универсиада“, според социалиста. 

 „Най-големите нарушения са на парламентарните и местните избори, където властта директно се усеща от българските граждани. Заради това българите са загубили доверие. Всички съмнения са когато се броят бюлетините и се пишат протоколите. Нашата работа е да върнем доверието на българите в изборния процес“, недвусмислено заяви Свиленски.

Последните месеци партията е непрекъснато атакувана и отвътре, и отвън, но БСП ясно показа, че няма конфликт нито с президента, нито с местната си власт, нито вътре с членовете на партията и симпатизантите.

„БСП има една единствена цел – да промени България, да и даде едно нова управление. Такова, което ще даде ново здравеопазване, нов модел, а не ковид кризата да ни завари неподготвени. Нова система на образование и на обществени поръчки. Корупцията убива хора. Един и същи министър и зам.-министър обясняват на гражданите къде са им отишли парите, а резултатите са видни – пропаднали пътища, пропаднали канари, няма проекти, заповеди не се спазват. Това нещо трябва да се спре“, обяви Георги Свиленски.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com