Електронната рецепта отново се отлага

Share This:


Болничната система все още не е готова за електронната рецепта, заяви заместник-здравният министър в оставка Бойко Пенков

До 31 май отлагаме въвеждането на електронните рецепти. Това е последното отлагане, съобщи заместник-здравният министър в оставка Бойко Пенков.

От 1 юни ще бъдат само електронни рецепти.

Установихме, че все още болничната система не е напълно готова. Аптеките са почти готови за изпълнение на електронните рецепти.

Д-р Пенков поясни: Когато изписват пациент от болница винаги дават рецепта, а със сега действащата уредба не би трябвало тази рецепта да има възможност за използване в аптека. Това ни накара да се обединим около идеята да отложим до 31 май стартирането само на електронни рецепти, за да дадем възможност на колегите от болниците в страната да въведат този софтуер и да бъдат обучени по отделенията.

Той изясни, че хората с хронични заболявания и 3-месечни рецепти на хартия, трябва да бъдат спокойни – рецептите, при изпълнени само един и два отрязъка, ще са валидни и хората ще могат да получат лекарствата си и след 1 юни.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com