90% от българите искат музика в институциите

Share This:


90% от активните българи искат в обществените институции да звучи музика, сочат данните от проучване, направено от “Музикаутор” в “Центъра за градска мобилност”. Близо 40 на сто от анкетираните признават зареждащото влияние на музиката. Заради нея денят е по-хубав при 27% от хората. Още толкова уточняват, че музиката ги успокоява. Едва 5% от индивидите заявяват, че тя не оказва никакво влияние.

Популярните български и световни хитове са сред най-предпочитаните – 55 на сто от българите избират тях пред известните класически произведения, които се харесват на 18%. Само за 15 на сто от хората качеството няма никакво значение, стига да звучи музика.
Над половината от участниците в проучването смятат, че в медиите трябва да звучи повече българска музика, като 20% от тях са убедени – те трябва да бъдат задължени от закона чрез въвеждането на определена квота.

В проучването, направено от 15 до 31 октомври, се включиха 180 пълнолетни български граждани. Данните потвърждават и световните тенденции, спрямо които слушането на любимата музика е един от най-популярните начини за измъкване от лошо настроение и за намаляване на безпокойството и напрежението. Според изследванията над 60% от хората реагират негативно на липсата на музика в търговската сфера и заведенията.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com