81% от българите няма да ходят на море извън страната

Share This:


81 процента от българите заявяват, че няма да ходят на море извън страната през 2018 година.

А повече от половината българи не планират това лято да почиват на родното Черноморие. 54% от сънародниците са категорични, че няма да посетят курорт в България. Това сочи изследване на “Галъп интернешънъл”, публикувано днес.

Още по-малък е броят на българите, които планират почивка на планина. Едва 31 % смятат да посетят роден планински курорт тази годинае, а само 3 процента ще разпускат в чужбина.
Проучването показва още, че 65% от българите не са почивали в български планински курорт през последните 5 години.

При морските курорти резултатите са по-различни. 46% от българите са ходили на морски курорт в страната поне веднъж през последните 5 години, а 54% – не.
Оказва се, че 98 на сто от запитаните не са били на планина извън България за последните 5 години, а на море – 80 процента.

Нагласите за тази година показват, че 41% от българите възнамеряват да посетят роден морски курорт, което е с 5% по-малко от тези, които са посетили Черноморието поне веднъж през последните 5 години. 54% от българите са категорични, че няма да отидат на море в България, а за 5% е рано за такива планове.

Подобна тенденция за спад на посещаемостта се наблюдава и спрямо чуждестранните летни курорти. 15% от анкетираните са заявили, че планират да отидат на море в чужбина, което е с 5% по-малко от тези, които са вече са били в рамките на предишните 5 години. 81% от българите няма да ходят на море извън страната, а 4% все още не са решили къде ще почиват лятото.

Според мнозинството от българи у нас се наблюдава крайна нужда от въвеждането на повече правила и ред в курортите. Всички мерки за въвеждането на повече ред по плажовете масово се одобряват от обществото. 92% от хората искат ясни по-ясни критерии за това къде могат да се разполагат каравани и палатки, а 84% заявяват, че цените на чадър и шезлонги трябва да има таван. Идеята за категоризиране на плажовете е подкрепена от 63% от обществото.
Като цяло мерките за установяването на повече ред в курортите се приемат добре от хората. Крайностите обаче се отхвърлят.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com