72 процента от децата в област Силистра, подлежащи на училище, са в чужбина

Share This:


72% от децата или над 2554 с обходени адреси в област Силистра по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане в образователната система в задължителна предучилищна и училищна възраст, са в чужбина. Това показват отчетените данни от Регионалното управление на образованието след изпълнените дейности по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст, оповестени от началника на образователното управление в Силистра Габриела Миткова.
За седемте общини в област Силистра са определени 37 района, в които работят 37 екипа, с включени 276 лица от всички институции.
До момента от екипите са извършени 3 550 посещения в Силистренско, съобщи Габриела Миткова. Записани в училище са 477 деца – 13.4% от обходените. Не са записани 279 деца в задължителна училищна степен. В момента няма непроверени ученици от електронната система, а попълнените протоколи са сканирани, качени в системата и дигитализирани, увери Габриела Миткова.
В момента се обработват данните за незаписаните ученици (групиране по общини и по възрасти, специфични групи) и се планират нови посещения на децата, за които още не е постигнат успех в записването.
Приоритет са децата на възраст 5, 6 и 7 години, които на територията на област Силистра са общо 26 на брой, като от тях 7 са деца със специални образователни потребности, уточни Габриела Миткова.

 


Comments

comments

Един коментар за “72 процента от децата в област Силистра, подлежащи на училище, са в чужбина

  • 28.11.2017 в 15:03
    Permalink

    Българското образование вече няма какво да предложи на децата. На какво ще ги научи? Ще ги излъже как мирно сме съжителствали с турците и то на наша територия. Или как да забравим стихотворенията на всички значими автори от миналото. 90% от сегашната младеж дори не знае българският химн, защото не се учи в у-ще. А се пуска развратна чалга. Българските дипломи почти никъде не се признават вече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com