6 026 са регистрираните безработни в Силистра, Тутракан и Дулово

Share This:


През МАРТ постъпилите на работа регистрирани безработни от област Силистра са 559 (със 189 повече в сравнение с февруари). Започналите работа безработни без квалификация са 235, с работническа професия – 227, а специалистите със средно специално и висше образование – 97. Повече от 40 на сто от устроените на работа са жени, а младежите до 29 години са 87. Заетост е осигурена на 56 продължително безработни, както и на 18 безработни с намалена трудоспособност от областта.

Трудовите посредници са осигурили заетост на първичния пазар на 409 безработни, което е два пъти повече в сравнение с февруари. С посредничеството на бюрата по труда други 40 безработни от областта са наети по програми и мерки за заетост през март.

Общо обявените през март свободни работни места от работодатели на територията на област Силистра са 632, което е с 284 повече спрямо февруари.

 През месеца търсенето на работна сила в реалната икономика нараства и се изразява в заявените общо 590 места в бюрата по труда (сравнено с февруари те са с над два пъти повече). В зависимост от икономическите дейности най-много свободни работни места са заявени от селското стопанство (271), хотелиерството и ресторантьорството (117), държавното управление (59), търговията (55), преработващата промишленост (48) и др.

По програми за заетост в бюрата по труда в област Силистра през март са заявени 42 работни места – основно по НП „Асистенти на хора с увреждания”и по схеми по ОПРЧР.

Към края на март в трите бюра по труда в област Силистра – Силистра, Тутракан и Дулово, регистрираните безработни са 6 026. Техният брой намалява с 276 в сравнение с края на февруари. Като търсещи работа лица са регистрирани и 186 заети, 51 учащи и 97 пенсионери.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com