6 май – празник на град Русе: Програма

Share This:


По случай 6 май – Празник на Русе – Община Русе кани всички русенци и гости на града на серия от празнични събития.
По традиция в 9 ч. в Храм „Св. Георги“ ще бъде отслужена Празнична света литургия. В 11 ч. на площада пред Общината следва Празничен концерт на децата на Русе, с участието на изпълнители и състави при ОбДЦКИ – Русе, а в 12 ч. на пл. „Княз Александър Батенберг“ пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война ще се състои Тържествена церемония за Деня на храбростта и Българската армия.
По същото време, в 12 ч. на пл. „Св. Троица“, всички любознателни малчугани ги очаква едно истинско приключение – Детска образователна обиколка на National Geographic.
Атрактивната програма в празничния ден продължава с още една изненада за най-малките. От 16.30 ч. на пл. „Свобода“ деца от 6 детски градини ще рисуват Русе на общо пано под надслов „Аз и моят град“. Инициативата е по проект на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, изпълняван по ОП НОИР 2014-2020.
В 17 ч. пред Доходно здание музикантите от Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев ще поздравят всички с един изключително изискан празничен концерт на открито.
Вечерта ще завърши с бляскав спектакъл с участието на обичаните Орлин Горанов, Кристина Димитрова и група „Ice Cream“. Публиката ще може да се наслади на изпълненията на звездите от 20.30 ч. на площада пред сградата на Общината.
Програмата по случай Празника на Русе продължава и на следващия ден – неделя, 7 май. На стадион „Дунав“ от 11 ч. ще се проведе Международна киноложка изложба, организирана от Община Русе, Европейската Федерация по кинология и Българския републикански киноложки съюз.
Всички събития от празничната програма са с вход свободен.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com