400 метра джогинг = 1 лев за закупуване на книга в благотворителен маратон

Share This:


На 13 май /неделя/ от 8.00 часа на входа на Дунавския парк в Силистра, стартира благотворителния маратон “Чрез спорт към знание”. Събитието ще се състои за втора поредна година в Дунавския град. 

Всяка завършена обиколка от 400 метра в Дунавски парк, ще бъде субсидирана с 1 лев от партньорите на инициативата. Със събраната сума организаторите ще закупят нови книги за читателите на библиотеката, по списък на библиотечните специалисти.

Миналата година в благотворителния маратон взеха участие 194 души /най-малкият участник беше на 7 месеца, а най-възрастният – на 75 години/, които направиха 1621 пробега и така събраха 1621 лв. за нови книги за читателите на Регионална библиотека „Партений Павлович”. Така те направиха своя безценен влог в дар за здравия дух, за българска книга и за българско слово. Най-ентусиазираните участници в благотворителния маратон получиха специални подаръци от организаторите. Каним четящите хора на Силистра и областта и гостите на града да се включат в инициативата на 13 май /неделя/и да допринесат за обогатяването на библиотечните фондове на Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра.

Организатори на благотворителния маратон са Регионална библиотека “Партений Павлович” и Застрахователна компания „Олимпик” – Генерална агенция Силистра, с подкрепата и партньорството на NetWorx и „Зелен Био” магазин – гр. Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com