3869 силистренски фирми декларираха доходите си за миналата година

Share This:


3869 декларации за печалбата и доходите на фирмите са приети в НАП-Силистра към 31 март, когато изтече последният ден, в който, по Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), дружествата бяха задължени да подадат годишна данъчна декларация и да внесат дължимия корпоративен данък за 2016 г. Получените от началото на годината до края на март корпоративни декларации са със 135 повече от приетите до март 2016 г. Все още обаче пристигат документи за годишно отчитане по пощата.
Продължава тенденцията фирмите да се възползват от алтернативното предложение на НАП за подаване на декларации – чрез интернет страница на агенцията с електронен подпис. Тази година броят на подадените по този път корпоративни декларации е 2683 бр., което прави 69% от общия брой. За сравнение миналата година по интернет са получени с 335 годишни данъчни декларации по-малко (2348 бр.), които са представлявали 63% от всички подадени.
897 представители на фирми са посетили офиса, за да подадат на място годишната декларация, а 284 са ползвали услугите на „Български пощи“ или на пощенски оператори. От НАП припомнят, че от тази година фирмите могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът за подаването й е до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. Досега промяната във финансовия резултат и дължимия данък ставаше след уведомяване на орган по приходите.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com