3 млн. лева дават по проект за реконструкция на улица „Симеон Велики“ в Силистра

Share This:


Подписан е договорът за реконструкция и рехабилитация на улица „Симеон Велики“ в Силистра, съобщават от общинската администрация. Дейностите по проекта обхващат улица „Симеон Велики“ от кръстовището на булевард „Македония“ на запад до кръстовището с улица „София“ на изток, паркинга на улица „Шар планина“ до входа на Общинския пазар на север и улица „Христо Ботев“ в частта зад сградата на Общинския съвет на юг. 

Предвижда се подмяна на асфалтовата настилка по цялата дължина на улицата, изграждане на участъци за паркиране, изграждане на велоалеи, подмяна на тротоарни настилки, благоустрояване на зелените площи с обособяване на зони за отдих, реорганизация на кръстовища, въвеждане на енергоспестяващо осветление и осигуряване на достъпна среда. 

Проектът е по оперативната програма „Региони в растеж“. Той е за близо 3 милиона лева, от които общинското съфинансиране е 50 000 лева. Срокът за изпълнение е 180 календарни дни и започва да тече от датата на подписване на Протокол за откриване на строителна площадка.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com