27 служители на ОД на МВР в Силистра наградени по случай професионалния им празник – Архангеловден

Share This:


Директорът на Областната дирекция на МВР в Силистра старши комисар Кристиян Петров награди с „Писмена похвала” 27 служители, показали висок професионализъм и инициативност при изпълнение на служебните си задължения. Наградите им се връчват и по повод професионалния празник на българската полиция – 8 ноември – Архангеловден.
Отличени са единадесет служители на група „Охрана на обществения ред” при РУ-Силистра, трима от сектор „Пътна полиция” и един от отдел „Охранителна полиция” към областната дирекция. Сред наградените са още петима полицаи от РУ-Тутракан, един от РУ-Дулово и един от Участък – Айдемир, както и трима експерти от Научно-техническата лаборатория.
Двама разследващи полицаи от отдел „Разследване” също получават награди за съществен личен принос в разследването на конкретни дела.
На 8 ноември – Св. Архангел Михаил, традиционно се отбелязва професионалният празник на българската полиция. Той е честван за първи път през 1924 г., като инициативата за отбелязването му е на софийския градоначалник о.з. подп. Георги Кисьов. Тогавашният министър на вътрешните работи и народното здраве Иван Русев приема идеята и с одобрението на Софийския митрополит денят на св. Архангел Михаил (21 ноември по стар стил) става празник на полицаите. С решение на Министерския съвет, по предложение на Националния полицейски синдикат, традицията 8 ноември да се чества като професионален празник на българската полиция е възстановена през 1999 година.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com