21 септември, 2016 г. – Европейски ден без загинали на пътя

Share This:


Първи Европейски ден без загинали на пътя се провежда на територията на Европа на 21 септември, сряда. Инициативата е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL /ТИСПОЛ/, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.
По предложение на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция, датата 21 септември 2016 г. е обявена за Европейски ден без загинали на пътя и ще се проведе като операция под наименованието EDWARD – European Day Without A Road Death.
Европейският ден без загинали на пътя е един от начините, по които европейските служби на пътна полиция се включват в Европейската седмица за мобилност, която тази година се отбелязва от 16 до 22 септември.
Координатор на изпълнението на операция EDWARD за България е Главна дирекция „Национална полиция“ на Министерство на вътрешните работи.
Операцията ще премине под мотото „ЗАЕДНО ЗА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!“

* * *
Община Алфатар се присъединява към операция EDWARD

Община Алфатар се присъединява към операция EDWARD, информира с писмо до директора на ОДМВР-Силистра кметът на общината Янка Господинова. По инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL датата 21 септември 2016 г. е обявена като Европейски ден без загинали на пътя и ще се проведе като операция EDWARD – European Day Without A Road Death.
В тази връзка община Алфатар, съвместно с МКБППМН, е изготвила брошури с основни съвети за безопасност на движението, които ще бъдат разпространени сред децата и техните родители.
На 21 септември – Европейския ден без загинали на пътя, превантивните материали ще бъдат раздавани на участниците в движението в общината в съвместна акция на децата, завършили Детска полицейска академия, и полицейските служители, обслужващи района.
В Силистренска област операция EDWARD е подкрепена и от Областна администрация и Български Червен кръст – Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com