200 бедни силистренци ще получават безплатна топла храна през зимата


Тази публикация е прочетена 1346 пъти!

Общината в Силистра е подписала договор за финансиране на обществената трапезария през студените месеци на 2016/2017 година, съобщи пресцентърът й. Миналата година храната се раздаваше в приюта за бездомни.
63 250 лева ще получи община Силистра по оперативната програма за храни и основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите си хора. 200 бедни силистренци вече получават ежедневно топла храна, а срокът на договора е до 30 април 2017 г.
Основната цел на проекта е осигуряване на мерки за намаляване на бедността и социалната изолация на живеещи в най-висока степен на бедност, чрез преодоляване на основно материално лишение и подобряване достъпа им до социални и административни услуги.
Проектът включва дейности за определяне на целевите групи, купуване на хранителни продукти, осигуряване на топъл обяд /супа, основно ястие и хляб/. Ще се предоставят съпътстващи мерки за социална интеграция, които ще се изразяват в информиране и консултиране на потребителите относно възможностите за ползване на социални и административни услуги.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com