183 произшествия регистрирани в силистренската пожарна за първите три месеца на годината

Share This:


През периода от 01.01.2017 г. до 31.03.2017 г. поделенията на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” /РДПБЗН/ в Силистра са обслужили общо 183 произшествия, срещу 160 за същия период на 2016 г., сочи анализ на службата, оповестен от Областната дирекция на МВР в дунавския град.
Оттам пояснявам, че са ликвидирани са 146 пожара, от които 43 с материални загуби и в 103 случая е извършена гасителна дейност на пожари в отпадъци и комини, без да са нанесени материални щети. В сравнение със същия период на 2016 г. броят на пожарите с материални загуби е с 3 повече, пожарите без материални загуби са с 22 повече. Извършена е аварийно-спасителна дейност в 9 случая и помощни работи в 20 случая. През периода са регистрирани 7 лъжливи повиквания.
От началото на годината до 31.03.2017 г. при пожари са загинали двама гражданин и са пострадали двама.
Разпределението на произшествията по отрасли е следното: в “Жилищно-комунално стопанство и битово обслужване” – 22, в “Транспорт” – 8, в “Селско и рибно стопанство“ – 3, в „Образование“ – 1, в „Хуманно здравеопазване“ – 1, във „Водопровод, канализация, сметосъбиране“ – 1, и др.
Разпределението на произшествията по причина на възникване е следното: от късо съединение – 12, от неправилно ползване на отоплителни и нагревателни уреди – 7, от небрежност при боравене с открит огън – 6, от техническа неизправност – 2, от самозапалване – 1, от детска игра – 1, и др.
През трите месеца на 2017 г. служителите от направление „Превантивна и контролна дейност” /ПКД/ са извършили 65 контролни и 409 тематични проверки. От всички извършени проверки са констатирани 67 нарушения. При проверките са предписани 108 мероприятия. По искане на заинтересовани физически и юридически лица са проверени 29 обекта. Връчени са 22 разпоредителни документа. Изпратено е 1 уведомително писмо за спазване правилата за противопожарна безопасност. По сигнали на граждани са извършени 6 проверки. На 6 обекта в експлоатация са издадени документи за съответствие с изискванията за пожарна безопасност. Издадени са становища за строеж на 24 обекта. Връчени са 10 акта за установени административни нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност. Служители от РДПБЗН-Силистра са участвали в 7 приемателни комисии.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com