144 000 лева приходи през юли от местата за настаняване в област Силистра, отчита статистиката

Share This:


През юли, 2016 година, на територията на област Силистра са функционирали 15 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и др., съобщиха от крайдунавското Териториално статистическо бюро, отдел “Статистически изследвания-Силистра”.
Оттам уточняват, че броят на стаите в местата за настаняване е 305, а на леглата – 529. В сравнение с юли, 2015 г., общият брой на местата за настаняване, функционирали през периода, намалява с 25.0%, а на леглата в тях – с 15.6%. Нощувките във всички местата за настаняване в област Силистра през юли 2016 г., е бил 3 475, или с 3.2% повече в сравнение със същия месец на предходната година. От български граждани са реализирани 2 654 нощувки, а от чужди – 821 (от тях най-много са гражданите на Украйна и Турция).
В област Силистра пренощувалите лица през юли, 2016 г., намалява с 1.9% в сравнение със същия месец на 2015 г. и достигат 2 417. От всички пренощували лица 73.8% са българи.
Общата заетост на леглата в местата за настаняване през юли, тази година, е 21.2%, като се увеличава с 3.9 процентни пункта в сравнение с миналата година.
Приходите от нощувки в област Силистра за същия месец на тази година – юли, достигат 144 хил. лв., или с 6.4% повече в сравнение с юли, 2015 година. Регистрирано е увеличение на приходите от чужди граждани – с 28.7% и намаление от български – с 0.6%.
От 2012 г. статистическото изследването на дейността на местата за настаняване се провежда месечно. В наблюдението се включват категоризираните хотели, къмпинги и други места за краткосрочно настаняване с над 10 легла, функционирали през съответния отчетен период.
В показателя „други места за краткосрочно настаняване“ са обхванати вилни и туристически селища, хостели, къщи за гости, бунгала, почивни домове, хижи, частни квартири и апартаменти и други места за краткосрочно настаняване.
В приходите от нощувки в местата за настаняване са включени сумите, заплатени от гостите, без стойността на допълнителните услуги.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com