Димитър Тодоров, БСП: Помагаме на всеки човек потърсил нашата помощ

Share This:


Димитър Тодоров е от Силистра и на 6 март бе избран за председател на общинската организация на БСП в Силистра. До скоро той ръководеше Младежката организация на БСП в града. На 30 години, семеен с 2 деца. По образование бакалавар, специалност „Финанси”.

 • Oт скоро сте председател на Силистренската партийна организация. Получихте подкрепата на мнозинството от силистренските социалисти, как приемате тази нова отговорност и какви ще са първите задачи пред БСП – Силистра?

Политиката е спринт на дълго разстояние, това ясно се вижда и при мен. До скоро бях председател на МО – БСП на град Силистра, общинската организация на БСП – Силистра ми гласува още по-голямо доверие и след последната отчетно-изборна конференция съм общински председател на БСП – Силистра. Осъзнавам, че доверието, което получих е в аванс, осъзнавам, че има още много да науча. Предизвикателство е да владееш и политическите и организационните действия, но въпреки трудностите и усложнената ситуация в страна аз вярвам, че ще се справя с всяко предизвикателство, разбира се не сам, заедно с моя екип и моите политически другари. За  миг не съм си позволил да искам аванс на доверие, защото се заех от първия ден с политическите задачи, пред които е изправена БСП – Силистра. Обърнах внимание и на това – с изясняването минали отношения на нашите партийни другари! Като основен проблем отчитам – отсъствието ни от властта толкова дълго време, което обезвери наши партийни членове. Стремежът ми и на моят екип ще бъде насочен единствено към подобряване на начина на живот на жителите на китното ни градче.

 • Корона вирусът е новата световна заплаха. Как приемат силистренци наложените мерки за ограничаване на пандемията?

Нашите съграждани не гледаха достатъчно отговорно на наложените мерки от Националния щаб във връзка с Сovid -19, до деня, в който не ни сполетя това бедствие и в Силистра. След като от РЗИ регистрираха в общината 2 случая (мъж на 70 години и неговата съпруга, които са пътували в чужбина) с положителни проби, хората и общината като ръководен орган се отнесоха с голяма отговорност. От вчера по улиците се наблюдават далеч по-малък брой пешеходци, а ако има такива те са с предпазни маски. Входовете на централният градски парк, както и на други обществени места – предпочитани за разходки в последните дни са затворени с ограничителни ленти. Смятам, че всички станахме по-отговорни към себе си и близките си!

 • Имате ли инициативи, с които помагате на хора в нужда? Как могат хората да се свържат с вас ако им е необходима помощ?

От обявеното бедствено положение на 13-ти март до днес, от БСП – Силистра помагаме на всеки човек потърсил нашата помощ. Организирахме се и носим по домовете храна и лекарства, плащаме месечните сметки на възрастни хора, при които е противопоказно да излизат от домовете си, включваме се в неформални организации, с които заедно даряваме храни и напитки на деца и сираци в юношеска възраст. От скоро част от групата общински съветници сме официално доброволци към БЧК. Сигурен съм, че заедно ще се справим! Важно е да добавя, че всеки един човек в нужда, може да ни потърси чрез мейл: mitko_todorov1989@abv.bg и на телефонните ни номера, които са публично оповестени – 0878/386958, 0884/209981.

Отново ще кажа, заедно ще се справим! Вирусът ни показа, че е време да си подадем ръка, ние от БСП подадохме своята ръка и хората я приеха, за което благодаря! Останете си вкъщи и спазвайте мерките на националния щаб и скоро ще се върнем в парковете, магазините и към обичайния си начин на живот!

 • Вие сте и общински съветник първи мандат, кои са според Вас най-наболелите проблеми в Силистра? Как ви се струва работата в общиснкия съвет?

Една от най-наболелите теми сред съгражданите ни е проблема с тировете! Миналата сесия тази тема влезе като докладна записака в дневния ред на Общинския съвет, единодушно се прие! Сега е ред на министерствата да изкажат становище относно проблема и да се намери решение, защото спирането на тировете не е решение! Решение е да бъдат пренасочени към изградения от много години фериботен комплекс, в противен случай засягаме местния бизнес, колкото и оскъден да е той… Работата ми като общински съветник е истинско предизвикателство за мен, но ме вдъхновява и мотивира все повече, защото ми дава възможността да помагам с всички сили за градежа на нашето общество, да решаваме проблемите на хората и да намираме най-верните пътища, по които да ги насочим, макар, че като не си от страната, от която мнозинството печели е много трудно и почти непосилно да бъдеш решаващ фактор в дадения казуси.

За край на разговора трите думи, с които ще характеризирате Вашата дейност?

Последователност; постоянство и доверие!- Това е, което ще ме води през първия ми мандат като председател на БСП – Силистра, а и като общински съветник.

Пресцентър на БСП – Силистра

 


Comments

comments

Един коментар за “Димитър Тодоров, БСП: Помагаме на всеки човек потърсил нашата помощ

 • 04.04.2020 в 18:51
  Permalink

  ВРЕМЕ Е МЛАДИТЕ ХОРА ДА ПОЕМАТ ЩАФЕТАТА И В СИЛИСТРА ВЕЧЕ ГО ПРАВЯТ!
  УСПЕХ, В ТРУДНИТЕ ВРЕМЕНА, МИТКО!
  НИЕ ВЯРВАМЕ И ТЕ ПОДКРЕПЯМЕ!
  БЛАГОДАРИМ, ЗА ПОМОЩТА! БЪДИ БЛАГОСЛОВЕН!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com