Шест номинации за “Почетен гражданин на Силистра”. Сред тях е и Доростолският митрополит Амвросий, който трябва да получи отличието


Тази публикация е прочетена 1297 пъти!

Общо шест са тазгодишните номинации за авторитетното звание “Почетен гражданин на Силистра”, след крайния срок за номинациите – 1 юни, съобщават от крайдунавския Общински съвет. Оттам уточниха, че предложенията се правят именно в местния парламент, както и тези за отличието „За граждански принос“ и „Студент на годината“.
Сред номинираните за приза “Почетен гражданин на Силистра” е и Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий. Дядо Авросий е номиниран от Инициативен комитет с председател Златко Нотев.
Духовният водач на Доростолската епархия – Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий трябва да бъде следващия почетен гражданин на Силистра – около това становище и мнение се обединиха общественици, граждани и миряни от дунавския град.

Ето и всички предложения за званието “Почетен гражданин на град Силистра” по реда на тяхното постъпване:

1. Калин Калинов /посмъртно/ – просветен деец и общественик, подадено от проф. д-р Емил Александров, лекар във Военномедицинска академия – София.
2. Валентин Чернев – поет, журналист, критик и публицист с трайно и ярко присъствие в обществения и културния живот, подадено от писателката Иванка Христова.
3. Колю Драгнев – домоуправител повече от 46 години, подадено от него самия.
4. Никола Нанев – журналист, поет, общественик и активен гражданин, подадено от председателя на Инициативен комитет при Литературното сдружение „Реката и приятели“ Марияна Стоянова.
5. Христо Христов – филателист, подадено от председателя на Съюза на българските филателисти Спас Панчев, от Управителния съвет на Филателно дружество „Димитър Дончев“, инициативен комитет и от „Съюза на пенсионерите – 2004 г.“
6. Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий – духовен водач на Доростолска епархия, подадено от инициативен комитет с председател нотариус Златко Нотев.

Постъпилите предложения за удостояване с отличие „За граждански принос“ за 2017 г. :

1. Симеон Симеонов – хореограф в продължение на 45 години, подадено от инициативен комитет от фолклорен клуб „Симеонов“.
2. Тодор Кърджиев – дългогодишен състезател по автомобилизъм, подадено от инициативен комитет при автомобилен спортен клуб „Тони Старт“.
3. Георги Нарлев – дългогодишен футболен съдия, настоящ председател на Областния съвет на Българския футболен съюз, подадено от инициативен комитет.

Едно е постъпилото предложение за удостояване с награда „Студент на годината“ за 2017 г. Доц. д-р Теменужка Богданова – директор на силистренския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ е предложила отличничката Катрин Георгиева.

По традиция определянето на почетния гражданин на Силистра за годината става по време на юлската сесия на местния парламент чрез тайно гласуване, а отличието “За граждански принос” се връчва на всички номинирани.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com