Цялото силистренско село Попина се грижи за самотен пеликан

Share This:


Жителите на силистренското село Попина хранят самотен пеликан в Дунав край селото, съобщи тамошният кмет Светлана Удрева.
Според нея, пеликанът се е заселил в незамръзнал участък на реката. По данни на очевидци, той е долетял с още един пеликан, но по-късно вторият е напуснал мястото.
Според специалистите това не е необичайно поведение, тъй като е известно, че пеликаните ловуват по Дунав, а езерото на резервата “Сребърна” е замръзнало.
От Областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните в Силистра е направена проверка и е установено, че птицата е възрастна, но няма признаци на заболяване.
По около 2 кг риба трябва да изяжда на ден голямата птица, за да преживее студовете и дочака пролетта, коментират жителите на Попина. Всеки помага с каквото може – хората събират пари за купуване на храната, рибарите също отделят от запасите си, а и други добри хора ходят до реката всеки ден, къде от любопитство, къде от милосърдие да помогнат на пеликана. Децата вече с нетърпение чакат кога родителите им ще ги заведат на брега, за да му хвърлят по някоя рибка. /Снимка – интернет/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com