Цените на земеделската земя и рентите в Силистра и Добрич се увеличават, сочи справка

Share This:


Цените на земеделската земя и рентите в селското стопанство в Силистренско през миналата година се увеличават, показва справка на Териториалното статистическо бюро – Север.
През 2015 година средната цена на един декар земеделска земя в област Силистра достига 993 лева, което нарежда областта на второ място в страната след област Добрич (1 406 лева за декар) и преди областите Благоевград (842 лв/дка) и Русе (838 лв/дка). В сравнение с 2014 г. средната цена на един декар земеделска земя в областта се е увеличила с 6%. През 2015 г. най-висока е цената на земеделската земя в община Алфатар – 1 450 лв. на декар.
Средната цена на рентата на един декар наета/арендувана земеделска земя в областта през миналата година достига 70 лв. В сравнение с 2014 г. средната цена на рентата на един декар в областта се е увеличила с 4.5%. Спрямо предходната година най-голямо е увеличението на рентата за овощни градини – с 13.3%. През 2015 г. най-висока е цената за един декар наета/арендувана земеделска земя в община Главиница – 76 лв. Най-голямо увеличение на цената на рентата спрямо предходната година се наблюдава в община Тутракан – с 13.3%.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com