Художникът Валентин Карапетров дари на Община Русе картини с облика на Паметника на свободата

Share This:


Заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров се срещна с художника Валентин Карапетров и неговата съпруга. Присъства и директорът на Художествената галерия – Елена Великова.
Валентин Карапетров, известен още с псевдонима си Каравальо (Caravallio), е роден в Добрич, но прекарва детството си в град Русе, от който пази топли спомени и впечатления. Най-ярките образи, запечатали се в съзнанието му са Паметника на свободата, Парка на младежта и „огледалната зала“. Споделя, че обича да се връща в крайдунавския град и е приятно изненадан от промяната в облика и развитието му.
Живее със съпругата си в Германия, а преди да се пенсионира е работил в областта на градската реклама и като художник на свободна практика.
Каравальо, като инициатор на срещата, прояви желание да дари на Община Русе няколко картини с Паметника на свободата в различни нюанси и настроения. „Те изразяват Свободата и нейната същност, която е близо до хората, а град Русе е близо до сърцето ми“, сподели той. Г-н Григоров заяви: „За нас е изключително ценно да осъществяваме контакти с творци, които създават прекрасни произведения с послания и допринасят за културното развитие на града ни. Още повече държим на хората, които остават верни на корените си и се връщат често в страната си“.
Художникът, наследил таланта от баща си, дари от картините и на Художествената галерия.
Създал е онлайн платформа за произведенията си, която има голяма посещаемост от цял свят


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com