Хеликоптер транспортира момиче от болницата в Силистра до “Пирогов”

Share This:


19-годишна пациентка на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Силистра, която е с тежки травми след катастрофа, бе транспортирана по спешност с военен хеликоптер до “Пирогов” в София. Спасителната операция е извършена с разрешение на Министерството на здравеопазването, уточни директорът на силистренската болница д-р Даниела Костадинова.
Момичето е прието през почивните дни, след тежко пътно произшествие край град Алфатар, в резултат на което то получава множество тежки травми на глава, крайници, таз, горна и долна челюст. Наложителната лицево-челюстна операция е причина пациентката да бъде транспортирана в столицата. По думите на д-р Даниела Костадинова, въпреки че състянието на момичето не е животоспасяващо, е преценено, че предвид множеството тежки травми, въздушният транспорт е най-правилният и необходим в ситуацията.
Това е първата подобна акция в Силистренско за тази година. През миналата румънски хеликоптер транспортира румънец, настанен в силистренската болница в много тежко състояние след катастрофа.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com