Фирма от Хонконг ще строи заводи за бои и силикон в Силистра


Тази публикация е прочетена 3739 пъти!

Заводи за производство на бои и силикон ще бъдат изградени в Силистра, съобщи кметът на общината д-р Юлиян Найденов в интервю за сайта Кмета.бг. По думите на градоначалника, представител на хонконгска инвеститорска фирма е бил на работно посещение с цел прединвестиционни проучвания. Броят на заетите се очаква да достигне 300 души.
“През 2017 г. бе изградено пристанище. На дневен ред са дейности по изграждане на още едно пристанище с участието на местна фирма в партньорство с украински инвеститор”, заявява д-р Найденов. Според него, италиански земеделски производители имат интерес да засадят трайни насаждения и да изкупуват наша продукция – вишни, кайсии и зърно, както и да реновират фабриките за преработка на плодове и зеленчуци.
В процес на подготовка е проект за изграждане на сграда за социални жилища. Част от инвестиционната програма на общината е и проект за обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в бившата сграда на драматичен театър “Сава Доброплодни”, който ще се реализира с помощта на финансов посредник.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com