Учени откриха 20 планети, подобни на Земята

Share This:


Нов метод за анализ на снимки помогна на научния екип на телескопа “Кеплер” да бъдат открити около 20 по-рано неизвестни планети, приличащи по своите размери, маса и други свойства на Земята. Това се казва в статия, приета за публикация в списанието Astrophysical Journal Supplement.
“Една от екзопланетите, KOI-7923.01, се завърта около своето светило за около 395 дни. Тя е един от най-интересните “двойници на Земята”, на които потенциално може да се живее. Планетата има същите размери, както и нашата, но климатът й е малко по-студен”, заяви Джеф Кофлин, ръководител на мисията на “Кеплер”.
Той уточни, че климатът на KOI-7923.01 е нещо средно между този на Земята и Марс. Ако на повърхността на тази планета има вода и всички необходими елементи, нищо не пречи за зараждането и съществуването на живот на тази “братовчедка на Земята”, добави Кофлин.
След изстрелването на орбиталния телескоп “Кеплер”, учените откриха почти 20 планети извън пределите на Слънчевата система, като някои от тях са потенциални двойници на Земята или се намират в така наречената “зона на живот”. Тяхното откриване накара астрономите и астробиолозите да започнат да разработват методи, които ще позволят да се оцени тяхната пригодност за живот./Източник – БГНЕС/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com