Ученици от Силистра с награди от национални състезания

Share This:


Млади цветари от Професионалната гимназия по селско стопанство в силистренското село Ситово спечелиха първо място за бутиков букет по време на национално състезание, част от Панорама на професионалното образование – 2017, провела се в Пловдив. Учениците Наргис Хабил – 12 клас, Мария Йорданова – 11 клас и Ивет Кулева – 9 клас, се класираха на първо място за аранжиране на бутиков букет в направление “Озеленяване и цветарство”.
Бронзов медал пък спечелиха млади строители от Професионалната гимназия ”Пеньо Пенев” в Силистра, в рамките на Панорамата, в която участие взеха 48 ученици от 28 професионални строителни гимназии от цялата страна, включили се в състезанието „Най-добър млад строител”, в раздели „Облицовки и настилки“, „Зидария“, „Сухо строителство“. В оспорваната надпревара, представителите на силистренската строителната гимназия Петър Урумов и Радослав Димитров спечелиха бронзов медал в състезателната дисциплина „Зидария“. Заедно с тях мериха сили и Павел Павлов, Павел Маринов и Георги Маринов – с ръководител Доню Димитров.
Младият готвач Йордан Вели от ПГСУАУ „Атанас Буров“ в Силистра премери сили с готвачи в рамките на професионалното състезание в програмата за Професионално образование. Там той се класира на 16-о място сред 18-те най-добри млади готвачи в страната. Младият майстор-готвач споделя най-вече респекта си към присъствалите големи личности в сферата на кулинарията като шефовете Иван Манчев, Иван Звездев, Андре Токев, Ути Бъчваров, Алекс Иванчев, Ивайло и Живко Димитрови и още много, сред които Нина Тарасова и Ани Боланд. /Източник – Дарик/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com