Учат възрастни хора да се пазят от телефонни измамници

Share This:


Активна разяснителна кампания за превенция на телефонните измами започва на територията на Силистренска област, съобщиха директорът на Областната дирекция на МВР-Силистра, ст. комисар Кристиян Петров и началникът на Районното управление в областния град гл. инспектор Траян Петров.

Разработени са нови флаери, съдържащи информация за най-актуалната престъпна схема, свързана с участие в полицейска операция. Материалите са отпечатани със съдействието на Община Силистра. Те ще бъдат раздавани на най-уязвимата част от населението – хората от третата възраст. В малките и отдалечените населени места полицейските служители ще посещават в домовете им самотно живеещите и възрастните хора, за да им предоставят информационните материали и да беседват с тях.

В разяснителната кампания ще се включат и служителите на социалния патронаж и социалните служби. Ще бъдат проведени проведени срещи в пенсионерските клубове, където потърпевши от телефонни измами да разкажат в първо лице за начина, по който са били въвлечени в заблуждение, и как може да се избегне това. Съдействие ще се търси и от служителите в банковите офиси и пощенските служби.

През изминалата година  в Областната дирекция на МВР-Силистра, са регистрирани 48 телефонни измами, а от началото на 2018 г. – 6, 3 от които са разкрити.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com