Урок за дейността на Охранителна полиция започна обучението в Детско полицейско управление – Силистра

Share This:


Петокласници от СУ „Н.Й.Вапцаров“ са новите доброволци в Детско полицейско управление – Силистра. Днес инспектор Мария Григорова въведе децата в тематиката и проведе първия урок, свързан с дейността на Охранителна полиция. Тя разясни специфичните задачи, които изпълняват униформените служители по линия на пътната безопасност, териториалното обслужване на гражданите и патрулно-постовата дейност и показа различните помощни средства, които ползват в ежедневната си работа.

През следващите две години бъдещите полицаи чрез теоретични и практически занимания ще получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си; за справяне в трудни ситуации вкъщи, на училище и на улицата; за своите права и отговорности; за работа в екип, уважение и толерантност към другите. Техни лектори ще бъдат полицейски служители и експерти от Областния съвет на Българския червен кръст, който е партньор в осъществяването на проекта заедно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

След подписано споразумение за сътрудничество между Районно управление – Силистра и СУ „Н.Й.Вапцаров“ доброволците положиха клетва и получиха светлоотразителни жилетки с логото на Детско полицейско управление.

Директорът на училището Калоян Нейков, началникът на РУ-Силистра Траян Петров и ръководителят на ОС на БЧК Маргарита Касабова поздравиха доброволците и им пожелаха успех в предстоящата работа. 

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com