УЕФА промени началните часове на мачовете в Шампионската лига от 2018 година

Share This:


УЕФА изпълни плана си от края на лятото и реши мачовете от груповата фаза на Шампионската лига от сезон 2018/2019 да не започват по едно и също време. Новината съобщи генералният секретар на централата Джорджо Маркети, цитиран от Gong.bg
“Като започнем от 2018-а година, ние ще имаме два начални часа за мачовете от Шампионската лига. Две срещи ще започват в 19.00 часа, а останалите шест мача от деня ще стартират в 21.00 часа централноевропейско време (съответно 20.00 и 22.00 часа българско време).”
“По този начин феновете ще могат да гледат на спокойствие повече срещи”, отбеляза Маркети след края на днешния ден от заседанието на изпълкома на УЕФА. Така се нарушава традицията срещите от Шампионската лига да започват в 21.45 часа българско време.
УЕФА също така обяви “Стад де люмиер” в Лион за домакин на финала в Лига Европа през 2018 г. Датата на мача е 16 май. През същата година финалът в Шампионската лига е насрочен на Олимпийския стадион в украинската столица Киев.
Президентът на УЕФА Александър Чеферин продължава да настоява изборът за домакинство на финалите да премине на принципа на приемане на кандидатури. Единствената причина да бъде даден финалът в Шампионската лига на Киев е жест към Украйна да приеме среща на най-високо ниво точно преди в съседна Русия да стартира Световното първенство.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com