Трима ало-измамници заловиха силистренските криминалисти


Тази публикация е прочетена 3077 пъти!

Трима мъже – на 38 г., на 36 г. и на 23 г., от гр.Ветово, Русенска област, участници в група за извършване на телефонни измами, са задържани при операция на служители на ОДМВР-Силистра във взаимодействие с колегите им от ОДМВР- Русе. Полицейските действия са ръководени и координирани от сектор „Измами” при ГД „Национална полиция”.

Подробности по случая оповестиха днес на пресконференция административният ръководител на Окръжна прокуратура – Силистра Теодор Желев, директорът на ОДМВР старши комисар Кристиян Петров и началникът на сектор „Криминална полиция” гл.инспектор Божидар Генчев.

Като изключително успешна определи операцията окръжният прокурор Теодор Желев, предвид факта, че телефонните измами са сериозен бич за населението в региона, и подчерта преимущественото участие на силистренските полицаи в нейната реализация.

В резултат на проведените действия вчера тримата мъже били засечени в центъра на Ветово в лек автомобил „Опел”, собственост на бащата на единия. Двамата по-възрастни от тях са осъждани, а 23-годишният – с криминални регистрации по чл. 343 б и 343 в от НК. Установено е, че групата е действала по познатия сценарий „съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция за задържане на телефонни измамници“. Задържането е осъществено след реализирана телефонна измама, в която тяхна жертва станала 78-годишна жена от гр. Силистра, хвърлила от терасата на дома си плик с пари.

Теодор Желев подчерта, че въпреки ранния етап на разследване до момента са извършени всички необходими процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, изземване на веществени доказателства – мобилни апарати, SIM-карти (включително и такива ползвани при извършване на престъплението), както и др. вещи и предмети, свързани с престъпната дейност на задържаните. Започнато е досъдебно производство в условията на неотложност, наблюдението на което е възложено на Районната прокуратура в Силистра.

Успешната реализация е резултат на прецизно координирани оперативни действия на служителите на областната дирекция с колегите им от ОДМВР-Русе и ГДНП и отличното взаимодействие с прокуратурата на всеки етап на разследването, отбеляза в заключение директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com