Тревога! Силистра може да остане без своя Градски духов оркестър

Share This:


Силистра може да остане без своя духов оркестър, който е с почти половин вековна история и биография, ако предвидените промени в общинската структура бъдат гласувани на предстоящата сесия на Общинския съвет. Тя е насрочена в четвъртък от 9.30 часа.
Промените предвиждат музикантите да продължат на работят, но на половин щат – нещо, което те категорично отказват да приемат. Повечето от тях смятат да напуснат, което на практика означава, че една от музикалните емблеми на Силистра – Градският духов оркестър, ще престане да съществува.
В самия ден на заседанието на местния парламент обаче духовият оркестър ще застане пред сградата на Общинския съвет и ще изсвири част от репертоара си в знак на протест с предвидените промени. Музикантите приканват силистренци да ги подкрепят.
Духовият оркестър на Силистра е наследник на военната духова формация и има над 50-годишна история. За последните пет години това е втори опит на общината да закрие музикалната структура, под формата на намаляване на работното време на музикантите. Мотивите – няма приходи, а има разходи.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com