Тодор Панчев: Школа за рицари-бунтари ще отвори врати в Силистра

Share This:


Тодор Панчев е от град Силистра, на 33 години, възпитаник на Езикова гимназия „Пейо Яворов“, а в момента завършва висшето си образование. Тодор Панчев е един от младите предприемачи, спечелил безвъзмездно финансиране от Rinker’s Challenge за своя идеен проект с име „Hooligents Club“- школа за рицари-бунтари, който ще реализира в града. Идеята на Rinker’s Challenge е да подкрепя и развива духа на предприемачеството в България.

Как се роди идеята за „Hooligents Club“ – школа за рицари-бунтари?

Името „Hooligents Club“ произлиза от игра на думи, а именно hooligans и gentlemen. От там и рицари-бунтари, т.е. рицари – за това, че сме запознати с етикета и бунтари – за това, че можем да запазим своята идентичност. Примерно, аз харесвам татуировките (и имам), но това не ме прави лош или човек без обноски. А като цяло идеята се зароди, когато бях в чужбина. Реших, че е време да се завърна и да се опитам да направя нещо ценно и интересно за нашия красив град.

Какво следва от тук нататък? Кога силистренци ще могат да посетят новия културен център?

В момента сме в процес на административни действия за реализирането на културния център – искрено се надявам до няколко месеца да успеем да отворим врати, да изготвим календарен план и да действаме. Тепърва в Силистра ще се случват все повече интересни неща – семинари, обучения, работилници, концерти и фестивали, които са част от идейния проект на културния център.

Спечели конкурс в изключително голяма конкуренция. Трудно ли се защитава бизнес идея пред толкова сериозно жури?

Определено. Знаете ли, че голям процент от хората поставят говоренето пред публика, като един от големите човешки страхове. Бях притеснен и едва ли успях да кажа всичко, но… Поради тази причина едни от първите курсове, които искам да предлага новия културен център са реторика и етикет. Желанието ми е да покажем на младите хора, че това е наистина важно и може да им даде реален старт в живота.

Какво според теб е необходимо, за да се развива духът на предприемачеството в България?

Преди всичко, трябва да има среда, която не само да насърчава предприемачеството, но и да му помага. За радост такава тенденция се развива все повече и повече. Има млади хора с уникални идеи, които никога не биха предприели каквото и да е от страх да не се провалят. А провалът също е част от пътя към успеха.

Силистра има ли необходимите предпоставки за развитието на млади предприемачи и хора с идеи или те трябва да търсят реализацията си навън?

Силистра винаги е имала необходимите предпоставки. Имаме огромни индустриални зони, които могат да бъдат реформирани и ползвани. Разполагаме и с достъп до най-голямата „магистрала“ в Европа – река Дунав. Били сме град с четири вида транспорт и голяма индустрия. За жалост сега не е точно така, но за да се промени това трябва и управляващите да помогнат.

А дали младите да търсят реализация навън?  Аз не съм против това младите хора да излизат навън – напротив, в чужбина младите се сблъскват с друга култура и се обогатяват, но призива ми е, те да се върнат след това по родните места и да градят своето бъдеще тук!

Кой те подкрепя в това начинание? С кого обсъждаш и реализираш проектите си?

Интересното е, че досега не съм срещнал човек, на когото съм разказал за своята идея и да не съм получил подкрепа (макар и морална). Е, да, имало е и такива, които ми казват, че това е: „Causa perduta” или, че съм Дон Кихот и вятърните мелници, но все пак… Обсъждам и реализирам проектите си най-вече със семейството си, близки и познати, които вярват в идеята.

Какво би пожелал на всички Рицари с Идеи?

На всички рицари (и дами, естествено) пожелавам най-вече здраве и кураж, за да могат да се изправят пред страховете си. Следвайте своите мечти, защото те се сбъдват!!!

Интервю за WebSilistra


Един коментар за “Тодор Панчев: Школа за рицари-бунтари ще отвори врати в Силистра

  • 30.03.2018 в 17:20
    Permalink

    Здравейте, кога ще отвори врати? Мерси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com