Тази нощ минаваме към лятното часово време


Тази публикация е прочетена 1561 пъти!

От тази нощ се преминава към лятното часово време – в 3,00 часа на 25 март трябва да преместим часовниците с час напред.
Лятното време ще остане в сила до 28-ми октомври, когато ще се върнем към астрономическото време с един час назад.
Почивайте повече, пийте повече вода и използвайте свободното си време за занимания, които наистина обичате, съветват специалистите, които предуппреждават, че така можем да ограничим стреса от промяната.
Смяната на стрелките на часовника в рамките на Европейския съюз се управлява от директива на Европарламента и Съвета на ЕС. Текстът предвижда във всяка държава членка на ЕС периодът на лятното часово време да започва в 1.00 ч. по Гринуич в последната неделя от март и да завършва в 1.00 ч. по Гринуич в последната неделя от октомври.
Лятното часово време е система, въведена за спестяване на разходи за осветление чрез увеличаване на използването на дневна светлина. През последните години обаче редица държави се отказват от превъртането на часовника.
В Европейския съюз мненията да отпадне ли смяната на времето са разнопосочни. Преобладават привържениците на идеята – без смяна. През февруари 384 депутати на Европейския парламент също гласуваха “за” премахването на лятното часово време, но самото му изпълнение още изглежда далечно.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com