Тази година “Българската Коледа” ще подпомага деца в реанимация

Share This:


„Да помогнем на децата в реанимация” е темата на тринадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”, чийто старт вече е обявен.
Голяма част от децата, които ще са във фокуса на тазгодишната кампания, са преминали интензивна терапия, вследствие на злополуки, тежки заболявания или са рисково родени, посочват от Президентството, пояснява Дарик.
Успоредно с помощта, насочена към тях, инициативата отново индивидуално ще подпомогне болни деца, нуждаещи се от подкрепа. Настоящото издание си поставя за цел и да осигури и нова високотехнологична апаратура за диагностика, мониторинг, както и за подпомагане на различни функции на организма, тъй като в специализираните детски отделения за реанимация и интензивно лечение част от наличните апарати са морално остарели.

Освен чрез банков превод, дарения могат да бъдат направени и чрез SMS на номер 1117.

Българската Коледа подпомогна близо 500 деца и дари апаратура

Последното издание на кампанията, което имаше за цел да подпомогне деца с вродени заболявания, набра почти 2 млн. лв. 688 000 лв. от тях бяха разпределени за целево подпомагане на 496 болни деца, а останалите – за купуване на апаратура в 10 болници в страната.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com