С три инициативи БСП Силистра отбеляза Националния празник 3-ти март

Share This:


С три инициативи БСП Силистра отбеляза Националния празник 3-ти март. Общинският съвет на БСП Силистра се включи в тържествата посветени на Националния празник 3-ти март и 140-годишнината от Освобождението на България.  В 10.30 часа на пл. „Свобода” в областния град,  бе ритуалът по издигане на националното знаме  на  България. 

 

Цветя пред три паметника – на войводата Стефан Караджа, на патриарха на руската литература Лев Толстой и капитан Георги Мамарчев – първият светски градоначалник на Силистра, поднесоха Георги Кирилов – Общински и Областен председател на БСП – Силистра и Димитър Тодоров – председател на Младежкото обединение на БСП. С цветя на паметниците, своята почит и признателност, изразиха и социалистите от общинската организация в града.  

 

 

Над 600 мартеници с честитка за Националния празник раздадоха младежите от БСП на силистренци. Лично изработените мартеници от Младежкото обединение на БСП, носят посланието, че трябва да сме горди българи! Да се преклоним пред паметта на опълченците, дали живота си за България. Да сме достойни техни наследници и радетели за една по-добра България!

Общинската организация на БСП-Силистра се включи и в инициативата “Мартеничка с кауза”, като закупи мартеници изработени от ученици от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Набраните от продажбата средства ще бъдат предоставени за лечението на онкологично болни деца.

Празничните инициативи продължават с посещение на Археологически музей, Художествена галерия в Силистра и Природонаучен музей – Сребърна в „Деня на отворените врати”.

Националният празник 3-ти март, бе отбелязан тържествено и от социалистите в другите шест общини на Област Силистра.

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com