С колекция от 78 действащи трабанта великотърновец е кандидат за Книгата на “Гинес”

Share This:


С колекция от 78 действащи трабанта великотърновецът Ивайло Антов е кандидат за Книгата на рекордите “Гинес”. Това съобщи самият той на пресконференция, на която бяха обявени участниците и програмата в деветото издание на “Трабант фест – 2018”.

Над 100 собственици на емблематичните коли от страната и чужбина се очакват във Велико Търново на 17 март. Фестивалът ще започне в 10 ч. с регистрация на участниците пред парка “Марно поле”, след което се предвижда парад по главните улици на града и състезания по майсторско управление на паркинга пред НВУ “Васил Левски”, разкри Камен Парашкевов, член на организацията на собственици и любители на трабанти във Велико Търново, предава “Янтра днес”.

За първи път ще бъде показан автомобил, който е реплика на автентична полицейска кола от марката, ползвана в бившата ГДР през миналия век. Трабантът е собственост на истински служител в органите на реда от Ботевград. Друга атракция ще бъде модифициран джип с гребло, участвал в разчистването на снеговете в началото на тази зима.

Последната придобивка на търновския клуб е четиритактов автомобил, произведен през 1990 г. в заводите Цвикау. Трабантът – част от лимитирана серия, е купен от Ивайло Антов през румънски интернет оказион, но се оказало, че първият му собственик е унгарец. Великотърновският любител на трабантите се сдобил с първия си автомобил от тази марка през 1989 г. Днес цялото му семейство споделя неговото хоби, а двете му деца притежават колекция от над 80 макета на трабантчета.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com