Съборът “Край чешмата – под върбата” отново през юни в Кайнарджа

Share This:


Община Кайнарджа, НЧ „Отец Паисий-1942 г.”, Фолклорен събор “Край чешмата – под върбата”. Фолклорният събор ще се проведе на 2.06.2018 година от 10 ч. в околностите на Историческата чешма в с. Кайнарджа.
 
Съборът цели съхраняване и популяризиране на българския песенен и танцов фолклор, традициите на народа ни. Условията за участие дават възможност за изява на двете форми, в които живее фолклорното ни богатство – изворното народно творчество и обработеният фолклор.

Участниците могат да бъдат от всички възрасти:
– индивидуални изпълнители – певци, инструменталисти, танцьори ;
– колективни изпълнители – певчески групи, танцови състави, оркестри.

Изпълненията да са в рамките на:
– танцови състави – до 10 мин.;
– клубове за хора – до 10 мин.;
– певчески групи – до 8 мин.;
– оркестри – до 8 мин.;
– индивидуални изпълнители –
едно изпълнение до 5 мин.

Редът на изявите е по преценка на организаторите. Всички участници /индивидуални и колективни/ ще получат диплом за участие и награди. Средствата за пътни и дневни разходи са за сметка на участниците.

Заявки за участие се приемат до 23.05.2018г. включително на адрес: с. Кайнарджа, обл. Силистра п. код 7550; НЧ “Отец Паисий-1942 г.”, Гинка Тодорова – секретар, тел. 08679/8314; 0885921861, e- mail: izvor_@abv.bg.

Фолклорният събор „Край чешмата под върбата” е посветен на Деня на община Кайнарджа, който по традиция е на Свети дух, и е част от ежегодните културни „Дни на Кайнарджа” и от културния живот в региона. Провежда се в околностите на Историческата чешма – с. Кайнарджа, където през 1774 г. между Руската и Османската империя е подписан Кючуккайнарджанският мирен договор. 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com