Суператлети от световна величина се събират на семинар през март в София

Share This:


София ще събере обикновени атлети, извършили необикновени неща, на семинар през март, съобщава порталът Дир.бг.
Сред основните лектори са известният американски автор на тема фитнес, спортна психология и хранене – Мат Фицджералд, британската ултраатлетка и модел Кати Джейн Л’ерпение и избягалият 44 маратона в 44 държави за 44 дни Питър Томсън.
Третото издание на семинара “Физкултура” ще бъде на 10-ти март в Sofia Event Center и се очаква да привлече стотици активни, спортуващи хора. Има какво да видят и чуят.
– Кати Джейн Л’ерпение, която е професионален модел, е единствената жена прекосила самостоятелно Великата китайска стена. Предизвикателството й отнема 6 месеца, а изминатите километри са 4500 (равносилно на 102 маратона). Сред впечатляващите постижения на Кати са преминаване от Белгия до Истанбул с велосипед, както и траверс на ледената шапка на Патагония – където е отново първата дама, справила се със задачата.
– Питър Томсън е друг лектор от Великобритания, който миналата година посети България по време на свое благотворително предизвикателство – 44 маратона в 44 европейски държави за 44 дни. Маратонът на Питър в София беше 10-тият му пореден и той успя да го завърши с подкрепата на Спортен клуб “Бегач”. Каузата, за която британецът събира средства с проекта си, е насочена към хората с умствени и психични проблеми и цели да даде вдъхновение за предизвикване границите на мисълта и тялото.

Сред останалите лектори, които ще застанат на сцената в голямата зала на семинара, са:

– Единственият българин непрофесионалист, преплувал Ламанша – Стефан Иванов
– Преминалият пеша от Мексико до Канада (над 4000 км) – Петър Ванев
– Спусналият се със сноуборд от връх Ленин (7134 м) Владимир Павлов


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com