Стоян Мирчев: В настоящите избори представителите на КП „БСП за България“ в област Силистра работим като задружен и силен отбор

Share This:


В регионалната централа на БСП в Силистра предизборният щаб на Коалиция от партии „БСП за България“ проведе първата си пресконференция в рамките на кампанията за избор на 4 народни представители в 20-и МИР Силистра в „Парламентарни избори 2017“. В нея участваха областният председател Георги Кирилов – общински съветник в ОбС Силистра, Стоян Мирчев – водач на листата с кандидати за народни представители в област Силистра, член на Изпълнителното бюро на НС на БСП, и Светослав Стойков – кандидат за народен представител, кандидат за кмет на община Силистра през 2015 г.
„В настоящите избори за нов български парламент представителите на КП „БСП за България“ в област Силистра сме един общ политически субект и задружен отбор“, заяви г-н Мирчев, който бе народен представител в 43-ото НС. Според него, преференциите са своеобразен мажоритарен вот, от който избирателите на левицата могат да се възползват, но за кандидатите на БСП в региона те не са акцент в изявите през гражданите, по тази причина и в предизборните материали участниците в листата са без номера, защото са равнопоставени.
В проведените през първата предизборна седмица срещи в различни населени места (Силистра, Тутракан, Сребърна, Ветрен, Дулово и др. населени места) е направило впечатление, че хората се интересуват от разискваните теми, защото се надяват следващите управляващи да направят необходимото, за да се върнат младите хора в районите с демографски проблеми, сред които е и Крайдунавска Добруджа.
За целта в Плана за развитие на България по сектори, представен от КП „БСП за България“, са предвидени промени в данъчната система, както и предложения за малкия и средния бизнес с цел създаване на нови работни места. Вниманието е насочено и към сферата на земеделието, за да има повече субсидиите за стопаните с по-малко земя и за земеделските производители, защото в момента 80% от помощта отива за 20% от занимаващите се със земеделие, вкл. и собствениците.
Акцент е и образователната система, объркана отново с новоприетия закон, като сред идеите е намерението учителите да получат в първата година 15% увеличение на възнагражденията си и до 40% през 2021 г., т.е. в последната година от мандата. А това ще стане със заложено увеличение до 6% от брутния вътрешен продукт за системата на образованието.
Представителите на БСП коментираха и конфигурацията на основните политически партии в областта, предвид това кой кандидатства от тяхно име за парламента. „Вчерашни съуправляващи сега са опоненти, за да управляват отново заедно“, каза Стоян Мирчев. Той акцентира върху факта, че бивши членове на ГЕРБ и РБ вече са начело в други партии (Александър Сабанов – сега в КП „Обединени патриоти“, Касим Дал – в ДОСТ, и др.).
Това било повторение на случващото се в национален мащаб, визирайки политическите трансформации на знакови личности, познати от публичното пространство. А в същото време четиримата досегашни народни представители от 20-и МИР Силистра не са поставили нито един проблем, характерен за областта, за да ангажират вниманието на управляващите и да постигнат промяна.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com