Стоян Дечев с юбилеен концерт

Share This:


В салона на община Силистра бе проведен концертът “Стоян Дечев и приятели” във връзка с два юбилея на акордеониста – почетен гражданин на Силистра – 75 г. от рождението му в с. Гарван и 55 години творческа дейност в Крайдунавска Добруджа, в страната и чужбина. Гостуващи певци, инструменталисти и танцьори, вкл. представители на три народни читалища – “Н. Вапцаров” – Тутракан, и силистренските – “Дръстър” и “Св. св. Кирил и Методий”. 

Стоян Дечев е роден на 2 май 1943 г. и свири на акордеон от десетгодишна възраст. Учил е занаят в Плевен (дърводелство) и в Сливен (учителство), както и в Национална школа за ръководители на самодейни състави в Пловдив.

 
Дечев има 272 записа в БНР (от 1974 г. насам) с други музиканти и с различни солисти от Силистра, както и десетки в YouTube (уебсайт в интернет за видеосподеляне, на който потребителите могат да качват, споделят и гледат видеоклипове). Ръководил, все още и го прави, състави в общините Силистра, Тутракан, Кайнарджа и Гарван. Свирил е на сцени в САЩ, където живее със семейството си дъщеря му Елеонора.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com