Стартира ремонт и модернизиране на земеделската гимназия “Добруджа” в Силистра

Share This:


Предстои модернизиране на Професионалната земеделска гимназия „Добруджа” в Силистра. То ще бъде изпълнено чрез процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Подкрепа за професионалните училища в Република България”, съобщават от пресцентъра на Общината.
Общият размер на отпуснатата безвъзмездна помощ е 1 300 000 лева, а срокът за изпълнение на дейностите е 30 месеца. Бенефициент е Община Силистра, ръководител – Юлия Василева, началник отдел „Стопански дейности”.
Проектът предвижда реконструкция и ремонт, включващ внедряване на мерки за енергийна ефективност и подобряване на достъпа за хора с увреждания на учебен корпус, общежитие и работилница, както доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане към образователните сгради.
Предложените дейности са свързани с целите на приоритета “Инвестиции в образованието, обучението, включително професионалното обучение за придобиване на умения и учението през целия живот посредством изграждането на образователна инфраструктура и на инфраструктура за обучение”.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com