Стартира националния конкурс за разказ “Русе-град на мостове”

Share This:


Клуб „Мечтание“, Дамски писателски клуб „Фортуна“ и Фондация „Русе – град на свободния дух“ обявяват Първи национален конкурс за къс разказ на тема „Русе – град на мостове“.
В него могат да участват всички любители на творческото писане, с изключение на членовете на журито и техни роднини по права линия. Текстовете ще се приемат от 16 април до 31 юли 2017 година e-mail в сайта на инициативата www.mostovekonkurs.wixsite.com/konkurs. Те трябва да са с до 1500 думи, шрифт Times New Roman 12, файлове . doc, . docx, . rtf. Необходимо е файлът да бъде озаглавен само с името на разказа на български език. В придружаващия текст на имейла трябва да се посочат трите имена на автора, телефон и имейл за обратна връзка. В писмото е нужно да има отделен насочващ текст, който да дава отговор на въпроса „Какво ви вдъхнови за разказа?“.
Разказите ще се приемат от сътрудник и ще бъдат записани в регистър. Те ще бъдат оценявани от петчленно жури, като всеки един от членовете ще получи анонимен текст по e-mail. Всеки член на журито посочва 10 разказа, класирани низходящо, като най-високата оценка ще е 10. Фаворитите сред разказите ще се определя като сбор от точките. 10 – те разказа с най-много точки ще бъдат качени за публично четене на интернет страницата на конкурса, заедно с имената на авторите и ще бъдат публикувани в сборник. Ще бъде предоставена възможност на русенци да определят своя фаворит. Срокът за обявяване на резултатите е от 1 до 30 септември 2017 година.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com