Станаха ясни трима от общо четиримата силистренски депутати в следващия парламент


Тази публикация е прочетена 7119 пъти!

Три от общо 4-те мандата в 20-ти Многомандатен избирателен район /МИР/-Силистра вече станаха известни. Те се разпределят между ГЕРБ, БСП и ДПС.
На парламентарната банка в 44-то Народно събрание от ГЕРБ ще стои бившия финансов министър Владислав Горанов. Той обаче е водач и в столичния 24-ти МИР, което означава, че ако предпочете парламента от избирателния район в София, на неговото място в Народното събрание влиза втория в листата – досегашният председател на местния Общински съвет д-р Мария Стойчева.
Водачът на листата на Коалиция “БСП за България” Стоян Мирчев също ще защитава интересите на Силистра като депутат от региона в следващия парламент.
ДПС-Силистра отново изпраща в парламента Рамадан Аталай.
Все още не е ясно кой ще спечели четвъртия мандат от силистренския 20-ти избирателен район. Това ще стане известно след преизчисленията на окончателните резултати, които се правят по метода на най-големия остатък, известен още като метод на Хеър-Ниймайер.
44.23 на сто е средната избирателна активност в област Силистра към 17.00 ч.,съобщиха от РИК- Силистра. Гласували са 53 636 от имащите право на глас 119 630 души. Най-висока е избирателната активност в община Алфтар – 48.87%, а най-ниска в община Кайнарджа – 40.4%. В община Силистра избирателната активност към 17.00 ч. е 45.19%, като към този час са гласували 22 967 избиратели от имащите право глас 50 826 души.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com