Станаха ясни трима от общо четиримата силистренски депутати в следващия парламент

Share This:


Три от общо 4-те мандата в 20-ти Многомандатен избирателен район /МИР/-Силистра вече станаха известни. Те се разпределят между ГЕРБ, БСП и ДПС.
На парламентарната банка в 44-то Народно събрание от ГЕРБ ще стои бившия финансов министър Владислав Горанов. Той обаче е водач и в столичния 24-ти МИР, което означава, че ако предпочете парламента от избирателния район в София, на неговото място в Народното събрание влиза втория в листата – досегашният председател на местния Общински съвет д-р Мария Стойчева.
Водачът на листата на Коалиция “БСП за България” Стоян Мирчев също ще защитава интересите на Силистра като депутат от региона в следващия парламент.
ДПС-Силистра отново изпраща в парламента Рамадан Аталай.
Все още не е ясно кой ще спечели четвъртия мандат от силистренския 20-ти избирателен район. Това ще стане известно след преизчисленията на окончателните резултати, които се правят по метода на най-големия остатък, известен още като метод на Хеър-Ниймайер.
44.23 на сто е средната избирателна активност в област Силистра към 17.00 ч.,съобщиха от РИК- Силистра. Гласували са 53 636 от имащите право на глас 119 630 души. Най-висока е избирателната активност в община Алфтар – 48.87%, а най-ниска в община Кайнарджа – 40.4%. В община Силистра избирателната активност към 17.00 ч. е 45.19%, като към този час са гласували 22 967 избиратели от имащите право глас 50 826 души.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com