Среща с Петър Курумбашев и Мартин Карбовски в Силистра

Share This:


На 14 април/събота/ от 10.00 часа в зала “13” на Художествената галерия в Силистра евродепутатът Петър Курумбашев ще се срещне с граждани и представители на бизнеса в областния град. Темите в срещата са последните събития в Европа и възможните перспективи за строежа на Дунав мост Силистра-Кълъраш, поглед върху българските и румънски позиции, планове, стратегии и желанието на двете страни мостът да стане реалност, като водеща част от стратегическото развитие на Североизтока.

Припомняме, че през м. март 2018 година, евродепутатът Петър Курумбашев бе отличен с приза Евродепутат на годината в категория „Транспорт”.

В срещата ще участва и най-разпознаваемото лице на новата българска журналистика Мартин Карбовски. Той е първият представител на гонзо журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от две десетилетия насочиха прожекторите към живота на т.нар. „малки хора”. 

Събитието се организира от Общинския съвет на БСП-Силистра и Инициативен комитет “За Силистра”, обединяващо представители на местни граждански организации и хора от всички политически партии. Целта им е да намират възможно най-добрите решения за проблемите на града.

„Вярвам, че това е правилният момент за тази дискусия, имайки предвид, че България председателства в момента както Съвета на ЕС, така и Дунавската стратегия”, е написано в поканата на Петър Курумбашев до обществеността на Силистра.  

За конструктивна дискусия покани за срещата са отправени към министъра на транспорта на Румъния, към министъра на транспорта на България, към кметовете на гр. Кълъраш и град Силистра,  към посланика на Румъния в България, към председателя на УС на АПИ, както и към  други евродепутати от делегацията на Румъния. 

Срещата е отворена за обществеността на Силистра и областта.

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com