Средните температури в света ще се повишат през следващата година, прогнозират учени


Тази публикация е прочетена 1104 пъти!

Средните температури в света ще се повишат следващата година, но без да отбелязват нови рекорди, благодарение на охлаждащия ефект на явлението Ла Ниня в Тихия океан, съобщи Националната метеорологична служба на Великобритания, цитирана от Ройтерс и Дарик.
Покачването на средната температура в световен мащаб през 2018 г. ще бъде между 0,88 градуса Целзий и 1,12 градуса Целзий над дългосрочната средна стойност от 14,3 градуса Целзий в периода 1981-2010 г.
“2018 г. ще бъде много гореща в света, но е малко вероятно да надмине скорошния рекорд, поставен през 2016 г.”, каза проф. Адам Склейф.
Миналия месец Световната метеорологична организация към ООН обяви, че настоящата година е сред трите най-горещи, откакто се водят наблюдения за времето и климата, като е с малко по-ниски температури от 2016 г.
“През 2018 г. глобалните температури ще останат високи, но явлението Ла Ниня обуславя средните температури да бъдат около 0,1 градуса Целзий по-ниски, отколкото без съществуването му”, добави изследователят Дъг Смит.
От Националната метеорологична служба на Великобритания казаха, че 16 от 17-те най-топли регистрирани години са след 2000 г.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com